Căsuța din lemn din visele copiilor

O căsuță proprie, construită în copac este visul fiecarui copil. Este un loc minunat de joacă, care reînvie luxurianta imaginație, devinind un spațiu magic. Construcția, poate fi cu ușurință transformată într-un castel fortificat sau corabie de pirați. Construirea căsuței este o provocare, dar, de asemenea, și un divertisment excelent pentru întreaga familie. Vă sfătuim, la ce să tineți seama atunci când planificați un astfel de obiect, și cum să-l protejați în mod corespunzător.

domek1

Care dintre adulți, în urmă cu câțiva ani, nu a visat a avea propria lui "vilă" sau chiar un apartament cu 2 camere, construit în ... copac? În ciuda trecerii anilor, fanteziile copilărești în această chestiune nu s-au schimbat, și de asemenea copiii contemporani de multe ori au visat la propria casă. Îndeplinirea dorințelor lor, cu toate că necesită un pic de lucru, este posibilă. Recompensa pentru efortul depus în acest proiect, este zâmbetul și admirația copiilor noștri.

Un plan bun este jumătate din succes

Construirea unei căsuțe adevărate în copac, în afară de abilități manuale, este nevoie și de un pic de imaginație și creativitate. Nu există doi copaci identici, deci fiecare proiect trebuie să fie adaptat la condițiile ușor diferite. Din acest motiv, construcția obiectului trebuie să fie planificată cu precizie. Încă de la început, trebuie stabilit modul în care copiii vor putea ajunge la ea - prin podea, pe o scară sau frânghie specială sau pe trepte? Desigur, acestea sunt doar câteva din posibilități. În funcție de opțiunea pe care o vom alege, construirea căsuței va arăta diferit. La crearea acestei viziuni, de exemplu, ne putem inspira de pe Internet. Odată ce alegem cel mai bun concept, putem să ne apucăm de lucru. La început va trebui să căutăm un copac corespunzător. Acesta ar trebui să fie sănătos, iar trunchiul său suficient de gros. Dacă găsim un exemplar solid, în creștere, atunci căsuța, cel mai probabil se poate baza în întregime pe trunchiul și ramificațiile acestuia. Cu toate acestea, întreaga construcție ar trebui să se consolideze suplimentar cu suporturi ancorate bine în sol.

domek2


Căsuța trebuie planificată astfel, încât să fie cât mai stabilă, și, în același timp, să nu afecteze dezvoltarea normală a copacului. Pentru construcția acesteia, cel mai bine folosiți materiale naturale, mai ales lemnul, care este nu numai frumos, dar, de asemenea – protejat într-un mod corespunzător - foarte durabil. Un avantaj în plus pentru a utiliza acest material, este prelucrarea relativ ușoară. Deoarece construim pentru copiii noștri, trebuie să ținem seama de problemele de securitate. Prin urmare, construcția nu ar trebui să fie plasată la o înălțime prea mare. De asemenea, ar trebui creat în jurul copacului, un strat gros de amortizare - de exemplu, din scoarță de copac marunțită. Elementele căsuței executate din lemn, trebuie să aibă margini rotunjite, și toate suprafețele să fie bine șlefuite și fără așchii.

Protecție adecvată la exterior

Pentru a fi căsuța noastră durabilă și rezistentă la acțiunea factorilor atmosferici și insecte, este necesar să o protejăm corespunzător. Acest lucru este valabil atât pentru “elevație”, cât și pentru interioare și toate muchiile rezultate din tăiat, crestături sau orificii. Datorită acestor lucrări, vom fi siguri că rezultatul muncii noastre va fi bine protejat. O modalitate de a asigura o protecție corespunzătoare lemnului crud netratat, este vopsirea acestuia cu un preparat adecvat. În primul rând, protejăm lemnul cu versiunea incoloră a Impregnantului Protectiv-Decorativ VIDARON. Versiunea incoloră, este un grund pe care se vor aplica straturile ulterioare. Folosit ca grund, impregnantul protejează excelent lemnul împotriva ciupercilor, albăstrelii și insectelor. Penetrează adânc în material, oferind o protecție completă împotriva pericolelor biologice. Pentru a obține o protecție completă, și totodată a reda căsuței un aspect estetic, suprafețele tratate, trebuie după 24 de ore șlefuite cu o hârtie abrazivă, desprăfuite și lăcuite cu preparatul corespunzător în versiunea colorată, de exemplu Lacul Protectiv-Decorativ VIDARON. Acesta conține un sistem unic de trei rășini de înaltă calitate și creează un strat durabil, flexibil. Puteți alege dintr-o gamă variată de culori, inclusiv pin auriu, mahon american sau arțar canadian. Lacul-baiț se aplică pe întreaga suprafață într-un strat uniform de-a lungul fibrelor de lemn. Pentru a obține o protecție eficientă, trebuie aplicate cel puțin două straturi. Aplicările ulterioare ale produsului trebuie efectuate la un interval de cel puțin 12 ore, după uscarea completă a stratului anterior. Se poate vopsi cu pensula, rola sau prin pulverizare. Lacul-baiț VIDARON conține Teflon® surface protector, datorită căruia se asigură o protecție maximă împotriva condițiilor meteorologice distrugătoare. Suprafețele vopsite cu Impregnant și Lac-baiț VIDARON au o garanție de 6 ani, pentru o protecție eficientă a lemnului.

Interioare colorate

Când casa este deja construită, iar toate elementele sale externe sunt protejate în mod corespunzător, este timpul de a ne interesa de pregătirea corespunzătoare a interiorului. De asemenea, și acesta necesită o protecție corespunzătoare. În ceea ce privește selectarea culorii, să lăsăm liberă imaginația - în cele din urmă creăm o căsuță pentru copiii noștri. Culorile vii, incitante vor fi un stimulent pentru ei să se joace și o sursă de inspirație pentru următoarele aventuri distractive pline de zâmbete în lumea lor imaginară. În special Produsul inofensiv ce oferă condiții de siguranță pentru copiii noștri este Lacul Baiț cu Super Randament VIDARON destinat pentru protejarea, decorarea și vopsirea lemnului.


Lacul-baiț este foarte bun, de asemenea, pentru vopsirea jucăriilor din lemn și a elementelor din parcurile de joacă pentru copii. Este ușor de aplicat și acoperă foarte bine. După vopsire creează o peliculă netedă, rezistentă la acțiunea apei, luminii și intemperiilor. Acest produs este în conformitate cu standardul european “Siguranța jucăriilor”. Construirea unei căsuței adevărate în copac, este o mare provocare, dar, și un motiv de mândrie pentru fiecare meșteșugar. În cele din urmă, nimic nu ne bucură mai mult, decât privirea copilului plină de admirație și apreciere, care tocmai despre asta a visat. Construită din lemn masiv și protejată în mod corespunzător de acțiunea factorilor atmosferici, căsuța este locul de joacă perfect unde se vor distra mulți ani.

  • domek2_6.jpg
  • domek1_6.jpg