Cum se elimină ciupercile de mucegai de pe pereți?

Ciupercile și mucegaiul din casă, sunt în condițiile noastre climatice o problemă generală. Plutind prin casă, sporii acestor organisme sunt invizibili cu ochiul liber, însă pot fi periculoși pentru sănătate. Pentru a lupta eficient cu ciuperca, ar trebui să se elimine nu doar simptomele sub formă de eflorescențe inestetice de pe pereți, dar mai presus de toate – se va elimina cauza acesteia.

1male

Cea mai importanta cauză a apariției concentrațiilor inestetice și periculoase de ciuperci pe pereti, este umiditatea. Persistența pe termen lung a umidității ridicate în interiorul camerei, este de multe ori un rezultat al lipsei ventilației adecvate. Vaporii de apă care plutesc în aer, se condensează pe pereți din cauza diferențelor de temperatură. Acumularea în mod regulat a umidității, oferă un mediu ideal pentru dezvoltarea bacteriilor și a fungilor periculoase.

Apa poate pătrunde, de asemenea, în încăpere din exterior, de exemplu din cauza unui jgheab spart (fisurat),acoperișul neetanș sau alte defecte de construcție a clădirii. În acest caz, se începe lupta împotriva ciupercii prin eliminarea cauzei.

Reparații inutile

Dar ce să facem cu pereții contaminați cu ciuperci? Contrar opiniilor populare, nu este nevoie sa curățăm tencuiala până la “cărămida goală”. Problema inestetică, se poate îndepărta în multe cazuri, prin aplicarea locală a Preparatului Fungicid VIDARON. Acest produs este un preparat special pentru combaterea mucegaiului și a ciupercilor din gospodării. Eficiența sa este bazată pe cea mai nouă generație a produselor biocide, adică compușii de combatere a organismelor dăunătoare.

v_preparat_grzybobojczy_gotowy_do_uzycia_bezbarwny_500mlPreparatul Fungicid VIDARON pătrunde în structura suportului, de aceea pentru mult timp elimină eficient eflorescența. Poate fi aplicat pe diverse suprafețe: lemn, ziduri, pereți și tencuieli. Acesta poate fi aplicat pe peliculele de vopsele, adezivi și vopsele emulsionate și pe alte materiale de construcții - adaugă expertul.

Preparatul Fungicid VIDARON se poate folosi în interiorul și la exteriorul clădirii. Datorită acestui fapt, prelungim în mod eficient viața elementelor din lemn cum ar fi elementele (mobilier) de arhitectură din grădină.

Cum se aplică?
Cel mai bine preparatul se aplică pe perete prin pulverizare direct din recipient. În timpul aplicării, se va ține seama de a menține măsuri de securitate adecvate: îmbrăcăminte și ochelari de protecție.

2mae

După prima aplicare, se va aștepta o oră – în acest timp, ciuperca se estompeazeă vizibil (devenind albicioasă). Zona tratată cu preparatul fungicid, ulterior trebuie curățată bine. La sfârșit, este suficient să se spele peretele cu apă curată. Pentru a fi siguri, după uscarea completă a acestuia, se poate aplica următorul strat de preparat.

3male

  • 3male_6.jpg
  • 2mae_6.jpg
  • 1male_6.jpg