Protecție durabilă pentru mobilierul de grădină

Mobilierul din lemn pentru gradină este continuu expus la efectele nocive ale fenomenelor meteorologice. Pentru a putea păstra pentru mult timp aspectul elegant, este necesară o protecție corespunzătoare a acestuia Procesul de conservare și îngrijire îl putem face de unul singur. Aici se potrivește foarte bine Lazura Pro Protectiv-Decorativă VIDARON.

meble_ogrodowevidaron_1

Lazura este un produs care protejează, decorează și întreține lemnul. Datorită adaosului de Teflon® surface portector, preparatul asigură o protecție maximă lemnului împotriva condițiilor meteorologice severe. În același timp, Lazura oferă mobilierului un aspect atractiv, cu un luciu satin subtil.

Înainte de vopsire

Lazura are un randament de până la 15 m² / L. Trebuie să ținem seama, că înainte de vopsire să achiziționăm o cantitate corespunzătoare de produs. Înainte de a începe lucrul, ar trebui să pregătim, de asemenea, uneltele necesare și să asigurăm în mod adecvat locul în care vom vopsi. Ar trebui, de asemenea, să pregătim și accesoriile necesare: mănuși de protecție, pensule, burete, hârtie abrazivă (granulație 150-200 și 320),raft sau suport, pe care punem obiectele vopsite și amestecătorul.

meble_ogrodowevidaron

Etapa I – pregătirea suprafeței suport

Înainte de a începe aplicarea propriu-zisă, trebuie pregătită în mod corespunzător suprafața suport. Suprafețele lemnului trebuie să fie netezite cu hârtie abrazivă. Granulația acesteia, o vom alege în funcție de gradul de neuniformitate a suprafeței suport (cu cât e mai neuniformă, cu atât mai mare). Granulația ar trebui să varieze între 150 și 200. În timpul șlefuirii, se va avea grijă de toate elementele, chiar și de acelea din zonele greu accesibile - astfel încât întreaga suprafață să fie uniform pregătită pentru vopsire. Trebuie remarcat faptul că zonele șlefuite(lustruite) mai mult, dau un efect de culoare mai deschis peliculei de Lazură, iar acelea mai rigide – mai închis. Suprafața șlefuită trebuie aspirată de praful rezultat.

Suprafața destinată aplicării, trebuie să fie netedă, uscată și lipsită de impurități. Zonele cu rășini sau pete de grăsimi, trebuie îndepărtate prin spălare cu benzină ușoară și lăsate să se usuce înainte de a continua lucrările.

Etapa II – aplicarea primului strat

După deschiderea cutiei de Lazurą Pro VIDARON, trebuie să avem grijă să omogenizăm bine conținutul acesteia. Se poate aplica cu pensula sau cu un tampon. Alegerea uneltei depinde de forma obiectului și de preferințele noastre. Dacă vom aplica cu o pensulă, trebuie să ținem seama să folosim un tip special de pensulă, destinat produselor pe bază de solvenți.

 De asemenea, trebuie remarcat faptul că stratul aplicat cu un tampon este puțin mai subțire decât stratul aplicat cu pensula. Avantajul metodei de aplicare prin tamponare este influența mai mare asupra aplicării uniforme a Lazurii și obținerea unei suprafețe netede. Cu tamponul este mai ușor de vopsit în zonele greu accesibile.

Lazura se va aplica cu grijă și uniform. După aproximativ un minut de la aplicarea preparatului trebuie să treceți cu pensula semi-uscată de-a lungul fibrelor de lemn (asigurând o aplicare uniformă a acestuia). În cazul aplicării pe suprafețe mari, legarea zonelor de vopsire a obiectului se va efectua prin metoda ud pe ud. Elementul astfel vopsit trebuie lăsat să se usuce aprox. 12 ore.

Etapa III – aplicarea celui de al doilea strat

Înainte de a trece la aplicarea celui de al doilea strat, este necesară așa zisa şlefuire între straturile de reaplicare. Aceasta se va face după uscarea completă a primului strat de Lazură. Această operațiune se efectuează cu hârtie abrazivă cu o granulație de aprox. 320. Astfel netezim fibrele de lemn ridicate după prima aplicare și obținem o suprafață perfect netedă. Eliminăm praful rezultat (cel mai bine cu un aspirator). Al doilea strat de produs, se aplică uniform pe întreaga suprafaţă, având în vedere trecerea cu pensula semi-uscată în lungul fibrelor de lemn. Timpul de uscare al celui de al doilea strat, este de aprox. 12 ore.

După terminarea lucrărilor

Ultima etapă a vopsirii este spălarea minuțioasă uneltelor utilizate și uscarea acestora. Pentru aceasta se folosește diluant pentru produse alchidice. Pensula se clătește bine, se usucă, preferabil prin presare.

Datorită protejării mobilierului de grădină cu Lazurą Pro Protectiv-Decorativă VIDARON, ne vom bucura mulți ani de zile.

  • meble_ogrodoweVIDARON_7.jpg
  • meble_ogrodoweVIDARON_1_6.jpg